Eerder met pensioen? Vaak goed te doen! - 29-06-2018

De AOW-leeftijd wordt nogal eens verward met de pensioenleeftijd. Toch zijn ze niet hetzelfde. Zo is de AOW-leeftijd wettelijk vastgesteld en kan niet worden vervroegd. Het moment van pensionering bepaal je helemaal zelf. Je kunt dus met pensioen voordat de AOW-uitkering ingaat. PensioenPlanning biedt hier voor zowel werkgever als werknemer perspectief.

De AOW start vanaf je eigen AOW-gerechtigde leeftijd. Vanaf 2022 gaat deze leeftijd zelfs nog omhoog naar 67 jaar en drie maanden. Het ingaan van het pensioen heb je echter in eigen hand. Of eerdere pensionering in jouw situatie interessant of haalbaar is, hangt af van een aantal factoren. Afhankelijk van je wensen en doelen kies je voor een hoger of juist lager startpensioen. Dit is complexe materie waar een werkgever, maar zelfs ook een pensioenfonds niet altijd antwoord op heeft. De door PROambt ontwikkelde PensioenPlanning biedt hier uitkomst.

Alle varianten

Ons unieke programma ‘Later is NU!’ rekent alle varianten door om te komen tot een PensioenPlanning die bij jou past. Jouw portemonnee staat altijd centraal. Door je pensioenvermogen te combineren met allerlei varianten ben je in staat je eigen financiële toekomst te ‘plannen’. Je weet precies hoeveel je netto besteedbaar inkomen is, nu en straks. Ook krijg je antwoord op vragen als: hoeveel inkomen levert deeltijdwerken in combinatie met deeltijdpensioen op? Uiteraard wordt rekening gehouden met spaargeld, woonlasten en bijvoorbeeld het inkomen en pensioen van de partner.

Fiscaal aantrekkelijk

Vervroegd met pensioen gaan, is fiscaal aantrekkelijk. Er geldt een extra vrijstelling en verlaging van de premie- en belastinglast na de AOW-leeftijd. Dit zorgt ervoor dat het netto inkomen bijna gelijk blijft. Ook al daalt het bruto. Dit maakt het voor velen financieel haalbaar om eerder dan verwacht, te kunnen stoppen met werken.

Goed werkgeverschap

Ook voor werkgevers biedt PensioenPlanning perspectief. Je kunt het zien als een slim alternatief voor een kostbare seniorenregeling. PensioenPlanning helpt werknemers aan een onafhankelijk advies. Dit mag zeker onder de noemer van goed werkgeverschap. Ook als de werkgever geen vertrekregeling of generatiepact aanbiedt. Het faciliteert de werknemer die tegen zijn pensioen zit aan te hikken, goed geïnformeerd op weg.

Informatie

Wil je graag weten wat PROambt en PensioenPlanning voor je kan betekenen? Voor zowel werknemer als werkgever? Bel: Hans van den As (06 524 11655).


Bekijk de andere nieuwsbrieven