Corona en voortschrijdend inzicht

Corona en voortschrijdend inzicht

Sinds de uitbraak van Corona begin maart lag de focus van iedere organisatie primair op de continuïteit van de dienstverlening en leerde iedereen in no-time met Teams of Zoom omgaan. Enkele maanden later breekt overal de visie door dat Corona langdurige en blijvende gevolgen heeft voor de “normale” manier van werken. Nu zelfs alle zomervakantieplannen moeten worden bijgesteld, verwacht bijna iedereen dat terugkeer naar het “nieuwe normaal” eerder een kwestie is van jaren dan van maanden … En dus verlegt een groeiend aantal organisaties de beleidsfocus naar de nieuwe anderhalve meter maatschappij.

Dat betekent veel veranderingen voor iedereen individueel. Veel werknemers zien veranderingen met enthousiasme als een nieuwe uitdaging. Sommige (meer seniore) werknemers vragen zich wellicht af: Wil ik dit nog wel? Ook dreigt een groeiende groep werknemers achter te blijven of kunnen niet (meer) mee komen. Hier ligt een forse uitdaging voor HR-functionarissen om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen met individueel maatwerk.

Maar ook op organisatie niveau zijn bezuinigingen en reorganisaties te verwachten. De voorkeur gaat dan meestal uit naar Generatiepact, regeling Zware Beroepen, Vitaliteitsregeling en Vroegpensioen. Ook klinkt de roep om herintroductie van een soort VUT-regeling om bezuinigingen te combineren met beperking van de groeiende werkloosheid. Werknemers zullen aan dit soort vrijwillige regelingen alleen deelnemen als zij de gevolgen voor hun persoonlijke portemonnee vooraf en in detail kennen.

Wilt u daarover eens van gedachten wisselen dan kunt u contact opnemen met Georges van Beerendonk. Hij is per mail bereikbaar via georgesvanbeerendonk@proambt.nl of per telefoon 0655419502.

Hans weet alles over Joost®

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Hans weet alles over Pensioenuitvoering

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Georges weet alles over Generatiepact

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Kristel weet alles over Mobiliteit

Stuur een bericht Bel 06 552 58472

Georges weet alles over Duurzame Inzetbaarheid

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Stuur een bericht naar