Generatiepact Metalektro feestelijk feit

By 17 juli 2019Generatiepact

Generatiepact Metalektro feestelijk feit

Vanaf 5 juli kan elke werknemer die valt onder de Metalektro-cao in principe gebruikmaken van een Generatiepact. Dit is heuglijk nieuws. Immers, medewerkers kunnen tegen een relatief kleine inkomstenderving minder gaan werken. Hierdoor kunnen zij gemakkelijker de pensioenleeftijd halen. Tegelijk maakt dit ruimte voor instroom van nieuwe collega’s. Maar cruciaal is dat de juiste keuze gemaakt wordt. PROambt biedt de helpende hand…

De spelregels voor het Generatiepact zijn inmiddels opgesteld. Elke werknemer kan zijn werkgever vanaf deze maand vragen deel te mogen nemen aan het Generatiepact. Als dit mag, dan zijn er een paar essentiële vragen: Wat gaat u doen? Welke variant van het Generatiepact heeft uw voorkeur? Wordt het 80% van de arbeidsduur met 90% inkomen en 100% pensioenopbouw; de zogeheten 80-90-100-regeling? Of kiest u voor 70% van arbeidsduur met 85% van het inkomen en ook 100% pensioenopbouw; de 70-85-100-variant?

Netto inkomen

Wat dit precies betekent voor het netto inkomen van de werknemer, is voor een HR-afdeling vaak complexe materie. Goed te weten dat PROambt alle kennis hieromtrent in huis heeft. PROambt kan de individuele werknemer precies vertellen wat het netto inkomen is, nu en straks… Dit betekent groot gemak voor het hele HR-apparaat!

Kennis en kunde

Maar ook voor de werkgever beschikt PROambt over de nodige expertise. Deze Generatiepact-specialist heeft de nodige kennis en kunde in huis op het gebied van voorlichting aan staf en medewerkers over de impact van het Generatiepact. PROambt is bovenal in staat om de budgettaire effecten van de diverse varianten inzichtelijk te maken. Kortom, PROambt weet raad op alle vragen van werkgevers én werknemers. Voor grotere werkgevers kan PROambt de HR-afdeling ondersteunen met de digitale adviseur Joost®.

Meer info?

PROambt kan ook uw organisatie van dienst zijn bij de implementatie van het Generatiepact. Interesse? Maak nu afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvende kennismaking en demo. 

Volg PROambt op LinkedIn.

Hans weet alles over Joost®

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Hans weet alles over Pensioenuitvoering

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Georges weet alles over Generatiepact

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Kristel weet alles over Mobiliteit

Stuur een bericht Bel 06 552 58472

Stuur een bericht naar