Juiste cijfers voorkomen pensioenonrust veiligheidswerkers

By 22 oktober 2019Joost®

Juiste cijfers voorkomen pensioenonrust veiligheidswerkers

De 25 veiligheidsregio’s in Nederland zijn verantwoordelijk voor de brandweerzorg, het organiseren van de rampenbestrijding, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. Betrokken zijn: politiemensen, brandweerlieden, GGD- en ambulancemedewerkers. Zogezegd de pijlers van de Nederlandse veiligheid. Zij die dag en nacht klaar staan voor een ander, maken zich ernstige zorgen over hun eigen toekomst.

Nu is het nog zo dat zij -net als mensen met een minder slopend beroep- moeten doorwerken richting hun zeventigste verjaardag. Dat kan niet en dat mag niet. Daarvoor is het werk fysiek en mentaal gewoon te zwaar. Maar het hoeft ook niet. Zeker voor mensen met een zwaar en/of risicoberoep is een fatsoenlijk pensioen op een acceptabele leeftijd de moeite van het verkennen meer dan waard.

Concrete berekeningen

Door alle berichten in de pers over het onderwerp pensioen, ervaren veel verleners van veiligheid en zorg een toenemende onzekerheid. Tel daarbij recente ontwikkelingen zoals het Pensioenakkoord, de stijgende AOW-leeftijd plus de weinig florissante dekkingsgraad van de pensioenfondsen op en de chaos lijkt compleet. In dit soort situaties zijn betrouwbare informatie, concrete berekeningen en juiste resultaten van buitengewoon belang. Dit kan onrust en onbehagen voorkomen.

Compleet overzicht

Ook komt het nog te vaak voor dat gepensioneerden in spe door strijdige of zelfs onjuiste informatie op het verkeerde been worden gezet. Doordat het complete overzicht ontbreekt. Of wanneer men op het verkeerde moment besluit te stoppen met werken. Met als gevolg een aanzienlijk lager netto pensioeninkomen dan verwacht. Zo’n onwenselijk scenario kan eenvoudig worden voorkomen.

Betrouwbaar

PROambt voorkomt dit soort scenario’s al meer dan 17 jaar. Wij zijn specialist op het gebied van pensioenregelingen van het ABP, PFZW etc. en verdienden onze sporen door het uitwerken van regelingen. Maar ook door het op individueel niveau doorrekenen van de financiële gevolgen voor het inkomen en pensioen. Dagelijks staan onze deskundige adviseurs werkgevers bij in het ontwerp van regelingen. Aan de andere kant adviseren zij individuele werknemers over de concrete financiële gevolgen. Nu en straks. Duidelijk, betrouwbaar en nauwkeurig. Voor uiteenlopende beroepsgroepen. Maar voor alle kanjers in de veiligheid en de zorg doen wij graag iets extra’s. Weten wat? Bel of mail met Hans van den As (06 524 11655).

Hans weet alles over Joost®

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Hans weet alles over Pensioenuitvoering

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Georges weet alles over Generatiepact

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Kristel weet alles over Mobiliteit

Stuur een bericht Bel 06 552 58472

Georges weet alles over Duurzame Inzetbaarheid

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Stuur een bericht naar