Effectieve implementatie van cao-afspraken

By 19 augustus 2020Joost®

Effectieve implementatie van cao-afspraken

Werkgevers streven o.a. naar duurzame inzetbaarheid, evenwichtige leeftijdsopbouw en beheersbare personeelskosten. Werknemers vanaf 55 jaar willen vitaliteit, minder uren werken en zo mogelijk eerder stoppen met werken. Sociale partners maken afspraken op sectorniveau. Maar hoe organiseer je dat werknemers ook daadwerkelijk gebruik maken van de beschikbare faciliteiten en mogelijkheden?

Juist om individuele werknemers hierin actief te betrekken heeft PROambt een slimme aanpak ontwikkeld, die wordt gekenmerkt door professionele en innovatieve aanpak, schaalbaarheid, beperkte advieskosten en hoge waardering door werknemers. Het Platform Joost omvat drie advieslagen (rekentool, digitaal advies, persoonlijk advies) en combineert digitale advisering voor grote groepen werknemers met een kostenefficiënte werkwijze voor individueel advies.

De basis van het Platform Joost is een informatieve website met een laagdrempelig rekentool (vergelijk Metaalsector), waarmee iedere werknemer een quick scan kan doen op de inkomensgevolgen van de aangeboden regeling. Nadat de primaire interesse is gewekt, kan de werknemer zelf -samen met Joost de Digitale Adviseur- de netto gevolgen voor zijn of haar inkomen, opgebouwde pensioenen en persoonlijke uitgaven uitdiepen door zelf scenario’s met bijvoorbeeld vroegpensioen, doorwerken tot de AOW-datum, generatiepact, regeling zware beroepen of een vertrekregeling door te rekenen. De werknemer maakt zelf binnen 5 minuten zijn persoonlijke pensioenplan!

Indien er behoefte ontstaat aan meer detail, een deskundige sparringpartner of persoonlijk advies, is er Topadvies. Na het veilig, eenvoudig en snel verzamelen van alle benodigde informatie bij diverse overheidswebsites, wordt direct een afspraak ingepland met een gecertificeerd financieel adviseur via een beeldverbinding. De adviseur begeleidt de werknemer tijdens de ontdekkingstocht naar slimme combinaties en mogelijkheden. Het rekentool Later is NU rekent alle gewenste combinaties van deeltijdwerken en deeltijdpensioen in detail door naar netto besteedbaar inkomen en pensioengevolgen. Uiteraard rekening houdend met persoonlijke omstandigheden: echtscheiding, pensioen bij andere fondsen, fiscale toeslagen etc. Tot slot ontvangt de werknemer een overzichtelijk rapport, waarin de besproken scenario’s uitgebreid worden weergegeven.

Wil je zelf de praktijk ervaren? Wij geven je graag via Teams of Zoom een demo. Mail naar hansvandenas@proambt.nl.

Hans weet alles over Joost®

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Hans weet alles over Pensioenuitvoering

Stuur een bericht Bel 06 524 11655

Georges weet alles over Generatiepact

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Kristel weet alles over Mobiliteit

Stuur een bericht Bel 06 552 58472

Georges weet alles over Duurzame Inzetbaarheid

Stuur een bericht Bel 06 554 19502

Stuur een bericht naar